Selecteer een pagina

Geslaagde eerste ‘Pitch Night Online’

woensdag 24 juni 2020Nieuws

Tijdens de tweede editie van Pitch Night op 19 mei konden Tilburgse jongeren (16-30 jaar) hun ideeën presenteren waarmee ze Tilburg nóg toffer en beter willen maken. Het evenement zou aanvankelijk in april plaatsvinden maar moest vanwege Corona worden gecanceld. Uiteindelijk werd besloten het toch te laten doorgaan, maar het geheel online plaats te laten vinden, 100% coronaproof. Het evenement is volledig terug te kijken via onderstaande Youtube video of via de Facebook pagina van Stadsmakers013.

De ideeën van de pitchers moesten binnen een jaar kunnen worden uitgevoerd met een bedrag tussen de 500 en 1000 euro voor de projectkosten. De eerste editie van Pitch Night eind vorig jaar in Doloris was een voltreffer, met een flink aantal bezoekers en een geweldige sfeer.

De tweede editie werd door de Corona maatregelen een mooie uitdaging. “Met flink wat kunst- en vliegwerk hebben we een toffe editie gerealiseerd via Zoom en Facebook”, aldus de organisatoren. “De lat lag voor ons na de eerste editie best hoog. Kun je dat wel evenaren online? Achteraf bezien, vinden we dat we daar best goed in zijn geslaagd, al is real life natuurlijk veel gaver.

De deelnemende pitchers hielden de sfeer er samen met hosts Oussama Ouali en Amber Dijs goed in, ook als de techniek hier en daar even haperde…Het publiek deed online goed mee, we ontvingen tijdens de uitzending ruim 170 reacties en vragen voor de pitchers.”

Save the date! Op 29 oktober is de volgende PitchNight. “Het duurt nog even natuurlijk…Maar met PitchNight #2 vers in het achterhoofd willen we de werving van pitchers voor PitchNight#3 nu al opstarten. Afhankelijk van wat er tegen die tijd kan rondom Corona, vindt de derde editie online plaats of live.

Pitchers kunnen zich aanmelden via www.stadsmakers013.nl.

Meer nieuws:

Vacature ontwikkelbaan: Communicatie & Contentcreatie

Vacature ontwikkelbaan: Communicatie & Contentcreatie

IDEE-alisten is een veelzijdig collectief in Tilburg dat een flink aantal maatschappelijke projecten aanjaagt en op weg helpt in de opstart. Dat doen we bijvoorbeeld voor Broedplaats WIJ West (wijwest.nl), waarmee we hard werken aan communitybuilding in Tilburg West....

Lees meer
Video verkeersmaatregelen Corona gelanceerd

Video verkeersmaatregelen Corona gelanceerd

Voor Tilburg Fietst hebben we een video geproduceerd waarin uitleg wordt gegeven over de verkeersmaatregelen die de gemeente Tilburg heeft genomen zodat fietsers en voetgangers zich veilig door de binnenstad kunnen bewegen op 1,5 meter afstand. Bekijk de video...

Lees meer
Broedplaats Tilburg West wordt ‘WIJ West’

Broedplaats Tilburg West wordt ‘WIJ West’

De nieuwe naam voor de broedplaats voor Tilburg West aan de Schiphollaan 28A is bekend.... Het pand biedt straks plek voor wijkinitiatieven, voor ondernemers, voor leren en voor groei! Na een oproep die we hebben uitgezet langs meerdere Social Media kanalen en...

Lees meer