Selecteer een pagina

WIJ West

Broedplaats Tilburg West

WIJ West richt zich op het verbeteren van de wijkeconomie, onderwijs, leefbaarheid, kunst, sport, cultuur, gezondheid, participatie, werk & inkomen en verduurzaming in de wijk Tilburg West en voor bewoners van die wijk. Dit trachten we onder meer te bereiken door het organiseren van programma’s, (experimentele) projecten en activiteiten. We hebben in deze initiatieven een (mede) organisatie, aanjaag en uitvoeringsrol en zijn gehuisvest bij de broedplaats WIJ West.

WIJ West is de maatschappelijke en culturele broedplaats voor Tilburg West waar positieve projecten ruim baan krijgen. Het is een sociaal innovatieve hotspot, centraal in de wijk, waar samen met de bewoners werk wordt gemaakt van het vergroten van perspectief van de inwoners.

WIJ West biedt ruimte aan leren, groei, ontwikkeling en aan ontmoeten. Dat gebeurt praktisch door het laagdrempelig aanbieden van faciliteiten als projectruimtes, maar ook door projectbegeleiding op maat in samenwerking met een groot aantal betrokken (PACT West) partners waaronder het jongerenwerk, lokale bedrijven, onderwijsinstellingen maatschappelijk werk, de Community School, Beter3West en meer.

WIJ West biedt programma op meerdere themagebieden als ondernemen/flexwerken, sporten, koken, tuinieren, duurzaamheid, doe het zelf klussen en meer. De locatie herbergt een nieuwe Ruilwinkel, opgezet door bewoners. In de WIJktuin gaan degenen met groene vingers aan de slag om samen een groen punt voor de wijk te creëren, ondernemers in wording krijgen advies bij Ondernemerspunt West, sportievelingen die een workshop willen opzetten kunnen gebruik maken van de sportruimte, wijkprojecten die een boost nodig hebben kunnen terecht voor meedenkkracht, we hosten vergaderingen en bijeenkomsten en vormen zo een broedplaats voor nieuwe initiatieven.

www.wijwest.nl

Meer projecten